Nærdødsoplevelsernes Lære

Foredrag v. Karl Aage Kirkegaard
Lørdag kl. 16.00 – 16.45 i Fysioterapien – foyer

Der er i dag offentliggjort tusinder af beretninger om nærdødsoplevelser – heriblandt nogle usædvanlige nærdødsoplevelser, der beskriver efterlivet på en detaljeret og dybtgående måde.
Vi har aldrig haft så stort et kildemateriale til rådighed, som vi har i dag. Læren kan sammenlignes med et enormt puslespil. Hvis man kun har lagt nogle få brikker – hvis man kun har læst nogle få beretninger om nærdødsoplevelser – kan man ikke se det store billede, som brikkerne tilsammen udgør. Men jo flere brikker man lægger, jo tydeligere bliver billedet.

Forfatter Karl Aage Kirkegaard vil forsøge at klargøre, hvilken lære der ligger i nærdødsoplevelserne som helhed. Hvilket sammenhængende tankesystem kan man uddrage som en essens af nærdødsoplevelserne? Hvad lærer nærdødsoplevelserne om verdens beskaffenhed, livets mening, Gud, sjælen, livets åndelige love, osv.?

Karl Aage Kirkegaard

er cand. theol. og cand. mag. i religion og dansk. Han har undervist på folkeuniversitetet og i gymnasieskolen.
I sit forfatterskab har han fokuseret på religiøse og filosofiske emner. Han forholder sig kritisk til den traditionelle kristendom og teologi, og han har en alternativ indfaldsvinkel til det åndelige. Det ses blandt andet i hans bog ”Reinkarnation er forenelig med kristendom” (1999).
På Lemuel Books har han udgivet ”Nærdødsoplevelsernes lære”, som indeholder en alternativ indfaldsvinkel til emnet livet efter døden